Saturday, October 23, 2021

6 varmaa vinkkiä nopeaan laihtumiseen

Tässä artikkelissa esitellään kuusi todistettua menetelmää, joiden avulla voit pudottaa painoasi nopeammin.

Hyvä uutinen on se, että näitä vinkkejä noudattamalla sinun ei tarvitse nääntyä nälkään tai turvautua pikadieetteihin, jotka eivät välttämättä ole pitkällä tähtäimellä kaikkein terveellisimpiä.

1. Juo runsaasti vettä

Vesi on todennäköisesti kaikkein tärkein yksittäinen tekijä painonpudotuksen apuna, koska se täyttää vatsaa vieden osan näläntunteesta pois, sekä estää elimistön kuivumista, joka voi myös aiheuttaa valheellista näläntunnetta.

Vesi myös auttaa elimistöäsi polttamaan varastoitua rasvaa toimimalla munuaisten apurina niin kutsuttujen kroppasi jätteiden hävittämisessä. Jos juot liian vähän vettä, tämä toiminto ei ole niin tehokas kuin se voisi olla ja rasvanpoltto hidastuu.

Kylmän veden juominen myös polttaa kaloreita, koska elimistö joutuu lämmittämään veden ensin vastaamaan omaa lämpötilaansa, joten juo vesi aina kylmänä. Muista kuitenkin, ettei veden juomisessa kannata liioitella, koska liika vesikään ei ole terveellistä.

2. Syö säännöllisesti

Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulisi syödä 5 kertaa päivässä. Aamupala on ehdottomasti päivän tärkein ateria, koska jos jätät sen väliin, saattaa koko loppupäivä olla täynnä nälän tunteita, jotka usein johtavat mässäilyyn ja ahmimiseen.

Kun syöt viisi kertaa päivässä suhteellisen pieniä annoksia, et ole missään vaiheessa liian nälkäinen ja insuliinitasosi pysyvät kohtuullisina ja tasaisina. Tällainen tilanne on optimaalinen laihduttamisen kannalta.

3. Syö paljon kuituja

Kun syöt kuitupitoisia ruokia, suolistosi toimii niin hyvin kuin mahdollista. Kuten vesi, myös kuitupitoiset ruoat saavat sinut tuntemaan itsesi kylläisemmäksi pidempään.

Elimistö ei voi sulattaa kuituja, joten ne vain kulkeutuvat elimistön läpi samalla vähentäen imeytyneiden kaloreiden määrää, kun osa proteiineista ja rasvoista kiinnittyy niihin.

Kuitupitoiset ruoat ovat myös tyypillisesti vähäkalorisia ja täyttäviä, mikä myös auttaa kaloreiden vähentämisessä. Hyviä kuitupitoisia ruokia ovat esimerkiksi mansikat, perunat kuorineen, omenat, parsakaali, ruskea riisi, pavut ja pähkinät.

4. Syö enemmän hyviä rasvoja

Ihmiset usein niputtavat kaikki rasvat samaan ”pahaan” kategoriaan, vaikka todellisuudessa on olemassa erilaisia rasvoja, joista osa on elimistölle terveyden ja laihtumisen kannalta erittäin hyödyllisiä, ja osa taas selkeästi haitallisia.

Hyvät rasvat sisältävät tarpeellisia rasvahappoja joita tarvitaan kasvuun ja elimistön uusiutumiseen, samoin kuin tärkeiden verenpainetta kontrolloivien hormoneiden tuottamiseen. Hyvät rasvat siis vähentävät sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Rasvainen kala on esimerkiksi eräs parhaista ruoista laihduttajalle, koska sen sisältämät rasvahapot auttavat elimistöä polttamaan rasvaa nopeammin ja suojaavat samalla monilta terveysongelmilta. Syö ainakin kolme annosta rasvaista kalaa viikossa, kuten esimerkiksi lohta, makrillia, silakoita tai sardiineita. Jos näitä ei ole saatavilla, niin kalaöljykapselit ovat myös hyvä vaihtoehto.

5. Syö reilusti laadukkaita proteiineja

Proteiinit ovat tehokkaita painonpudottajan apulaisia, koska ne auttavat lihasten kasvussa ja pitävät kylläisyyttä yllä todella pitkään. Proteiinien runsas määrä ruokavaliossa myös tasaa hiilihydraattien aiheuttamia insuliinipiikkejä, jotka aiheuttavat näläntunnetta ja energian häviämisen tuntemuksia.

Proteiini on siis erittäin tärkeä osa rasvanpolttoprosessia. Syö esimerkiksi kalaa, katkarapuja, juustoa ja kananmunia.

6. Syö kohtuullisesti laadukkaita hiilihydraatteja

Hiilihydraatteja on viime vuosina pidetty laihduttajan painajaisena, ja osittain näin onkin, mutta kannattaa muistaa että kaikki hiilihydraatit eivät ole lihottavia, vaan käsittelemättömät luonnonmukaiset hiilihydraatinlähteet ovat useimmiten erittäin terveellisiä ja hyödyllisiä myös laihduttajalle – toisin kuin raffinoitu sokeri.

Hedelmät, vihannekset, kokojyvätuotteet ja marjat ovat kohtuudella nautittuina erittäin terveellisiä ruoka-aineksia ja auttavat sinua saamaan riittävästi energiaa ja vitamiineja, jotta jaksat pysyä uudessa ruokavaliossasi pidempään.

Yhteenvetona voitaisiin siis sanoa, että syömiesi ruokien ja raaka-aineiden laadukkuus ja kohtuus niiden määrissä on tärkeämpää kuin yksittäisten ainesosien välttely.

Nopean laihtumisen varmistamiseen monet ihmiset ovat todenneet myös erilaisten laihdutustuotteiden toimivan erittäin hyvin, joista suosituimmasta ja tehokkaimmasta voit lukea lisää täällä.

Kommentoi

Kerro mielipiteesi aiheesta...