Tuesday, December 7, 2021

7 tapaa kiihdyttää aineenvaihduntaa

Aineenvaihduntaa on mahdollista kiihdyttää useilla eri tavoilla. Seuraavassa on lueteltu 7 helppoa tapaa kiihdyttää aineenvaihduntaa, jotka auttavat sinua laihtumisessa:

1. Syö pienempiä annoksia mutta useammin

Usein ihmiset syövät liian harvoin, esimerkiksi vain pari-kolme kertaa päivässä, mutta sitten näillä ruokailukerroilla tankkaavat suuret määrät ruokaa. Tämä on aineenvaihdunnan kannalta huonoin mahdollinen tapa ruokailla. Tutkimusten mukaan pienemmät säännölliset annokset auttavat tehokkaassa aineenvaihdunnassa.

2. Ole aktiivinen

Aktiivisuus on ehkäpä kaikkein paras tapa rasittaa ja kehittää lihaksiasi, mitkä taas auttavat kiihdyttämään aineenvaihduntaa. Yhdistele aerobista ja vastusharjoittelua saavuttaaksesi parhaat tulokset. Älä myöskään unohda pieniä päivittäisiä keinoja lisätä aktiivisuutta kuten portaiden kävely hissin käyttämisen sijaan ja päivittäiset kävelylenkit raittiissa ulkoilmassa.

3. Syö paljon proteiinia

Proteiinipitoinen ruokavalio pitää nälän poissa pidempään ja auttaa pitämään aineenvaihdunnan aktiivisena. Hyviä proteiininlähteitä ovat esimerkiksi vähärasvainen luomuliha tai riista, kana, kananmunat ja kala.

4. Käytä runsaasti mausteita

Tämä kikka ei yleensä tule kaikille ensimmäisenä mieleen, mutta runsaasti maustettu ruoka todella auttaa kiihdyttämään aineenvaihduntaa. Kannattaa kuitenkin varoa sellaisia maustettuja kastikkeita ja ruokia jotka sisältävät reilusti rasvaa tai sokeria.

5. Palele

Paleleminen voi nostaa aineenvaihdunnan tasoa jopa 20 prosentilla, joten aina ei kannata piiloutua peiton alle tai toppatakkiin kun on hieman viileä olo.

6. Käy saunassa

Jos paleleminen tuntuu inhottavalta, niin toinen hyvä keino aineenvaihdunnan kiihdyttämiseen on meille suomalaisille niin tuttu juttu – saunominen. Saunassa käyminen kiihdyttää elimistön aineenvaihduntaa noin 20 prosentilla, mutta kannattaa varoa liian kuumia löylyjä jos sinulla on ongelmia terveyden kanssa.

7. Kokeile CLA-lisäravinteita

CLA, eli konjugoitu linolihappo on sellainen lisäravinne, jonka on usein todettu kiihdyttävän aineenvaihduntaa ja tehostavan rasvanpolttoa. CLA:ta käyttävät monet kuntoilijat helpottamaan rasvanpolttoa, joten sitä kannattaa myös kokeilla aineenvaihdunnan kiihdyttämisen ja rasvanpolton apuna.

Toinen laihdutustuote, jota monet ovat käyttäneet todella menestyksekkäästi painonpudotuksessa on nimeltään Proactol, josta voit lukea lisää täällä.

Kommentointi ei ole käytössä.