Saturday, October 23, 2021

Ananasdieetti

Ananasdieetti on Inga ja Sten Hegelerin keksimä, ja dieetti perustuu siihen että kahtena päivänä viikossa syödään pelkkää ananasta.

Kahden päivän aikana syödään siis kolme kokonaista tuoretta ananasta, lounaaksi ja päivälliseksi. Muina viikonpäivinä lounaalla ja päivällisellä syödään pääosin lihaa, kalaa ja kananmunia. Näiden lisäksi voi syödä pari todella ohutta ruisleivän viipaletta, joiden päälle voi laittaa mahdollisimman vähän voita.

Aamiainen tulisi jättää joko kokonaan väliin tai se saisi sisältää ainoastaan hiukan kinkkua ja kananmunaa. Sokeri ja leipä on kielletty.
Dieetti perustuu siihen, että kahden ananaspäivän aikana pääasiassa nesteitä poistuu elimistöstä lähes 2 kg ja muiden viiden päivän aikana syödään niin niukasti ettei paino nouse ennen seuraavan viikon ananaspäiviä. Muina viitenä päivänä syötävät ruoat ovat myös pääosin lihaa ja kalaa jotka pitävät kylläisyydentunteen hyvin pois.

Tämä dieetti voi pudottaa painoa 10 kg kuukaudessa ja tämän kuukauden aikana laihduttaja on useimmiten tottunut jättämään leivät ja sokerit pois, sekä korvaamaan jälkiruuat hedelmillä tai marjoilla.

Tuoreen ananaksen sijaan myös säilykeananas käy, mutta sen tulee olla sokeroimatonta. Jos ananas ei maistu, voi ananaspäivät korvata myös persikoilla, omenoilla, päärynöillä, mansikoilla, vadelmilla tai jopa porkkanoilla, joita tosin tulisi tällöin syödä kilo päivässä. Pakasteet käyvät yhtä hyvin kuin tuoreetkin vaihtoehdot.

Jos muuta vaihtoehtoa ei ole, niin myös banaanit tai appelsiinit käyvät, mutta ne sisältävät enemmän kaloreita, joten kiloa kuorittua ananasta vasta kilo kuorimatonta banaania tai appelsiineja. Melonia puolestaan voi syödä 2 kg yhden ananaskilon sijasta ja kurkkua jopa 3 kg jos pää kestää moisen määrän.

Ananaksen voi korvata myös raejuustolla tai maitorahkalla, mikä kuulostaakin hieman järkevämmältä vaihtoehdolta. 250 gramman purkkiin voi lisätä 100 g porkkanaraastetta, 100 g kurkkusuikaleita ja 50 grammaa appelsiinia.

Ananasdieetin teho perustuu siis pääosin nesteen poistumiseen elimistöstä, joten kyseistä dieettiä voi suositella ainoastaan paniikinomaiseen pikalaihduttamiseen – pitkäaikaisia tuloksia ei tällä dieetillä saa ellet ole valmis heti dieetin jälkeen muuttamaan elintapojasi. Useimmiten näin pienillä kalorimäärillä laihduttaminen saa aikaan sen että dieetin jälkeen ahmimishimot ottavat ihmisessä vallan ja kilot palaavat korkoineen takaisin.

Muita, hieman terveellisempiä vaihtoehtoja dieettaamiseen ovat esimerkiksi Zone-dieetti ja South Beach –dieetti. Myös Nutrilett –tuotteet ja Proactol ovat auttaneet monia pudottamaan painoa pienellä vaivalla.

Kommentoi

Kerro mielipiteesi aiheesta...