Saturday, October 23, 2021

Kaikki mitä sinun tulee tietää kaloreista

Kalori on mittayksikkö sille energialle, jota kaikki syömämme ruoka ja juomamme juomat sisältävät. Kaikki syödyt ja juodut kalorit päätyvät joko elimistön energianlähteenä käytettäväksi ja poltettavaksi tai varastoituvat rasvaksi.

Kaloreista ja kilokaloreista (kcal)

Kalorit ja kilokalorit menevät ihmisillä helposti sekaisin, koska ravintokeskustelussa ruoan energiamäärät mitataan yleensä kilokaloreissa, mutta puhekielessä taas usein puhutaan kaloreista vaikka tarkoitetaan kilokaloreita.

Tieteellinen määritelmä:

1000 kaloria = 1 kilokalori = 1 kcal.

Kyseinen lukema tarkoittaa sitä energianmäärää, joka tarvitaan siihen, että 1kg vesimäärän lämpötilaa voidaan nostaa yhdellä Celsius-asteella.

Ravinnosta keskusteltaessa:

Usein ravintokeskusteluissa ja jopa joissain ruokapakkauksissa kalorit ja kilokalorit menevät jatkuvasti sekaisin, mutta useimmiten kalorista puhuttaessa tarkoitetaan juuri kilokaloria.

Erityisesti tieteellisessä keskustelussa saatetaan lisäksi käyttää termiä kilojoule (kJ). Yksi kilokalori vastaa 4,2 kilojoulea.

Kaloreiden laskeminen

Usein puhutaan siitä, että varmin tapa laihtua on saada vähemmän kaloreita kuin mitä kuluttaa. Tätä varten kannattaa käyttää hieman aikaa ja vaivaa kaloreiden laskemiseen. Lue lisää kaloreiden laskemisesta. (TÄHÄN LINKKI)

Kuinka paljon kaloreita tarvitset?

Päivittäinen kaloritarve vaihtelee yksilöllisesti. Lue lisää kaloritarpeesta. (LINKKI)

Kuinka polttaa enemmän kaloreita?

Kaloreiden polttamiseen on olemassa lukuisia keinoja. Lue lisää siitä, kuinka voit polttaa enemmän kaloreita. Paras tapa vähentää syötyjen kaloreiden imeytymistä elimistöön on käyttää suosittuja ja turvallisia laihdutustuotteita, joista parhaasta voit lukea lisää tietoa täällä.

Kommentointi ei ole käytössä.