Saturday, October 23, 2021

Kuinka polttaa enemmän kaloreita

Painonpudotus ja laihtuminen on huomattavasti nopeampaa ja helpompaa kun kiihdytät aineenvaihduntaasi ja poltat enemmän kaloreita.

Jos kroppasi polttaa esimerkiksi 2500 kaloria päivässä ja syöt ruokaa 2500 kalorin verran, painosi pysyy samana. Jos taas kulutat 2500 kaloria päivässä mutta syöt vain 2000 kalorin verran, laihdut takuuvarmasti. Tässä kannattaa aina muistaa se, että liian suuri kalorivaje ei ole koskaan hyväksi, eikä välttämättä helpota laihtumista ollenkaan, koska silloin elimistö saattaa mennä säästöliekille ja erilaiset repsahtamiset todella kovassa nälässä ovat paljon todennäköisempiä. Repsahtamisten vaikutusta vyötärönmittoihin voi vähentää kätevästi erilaisilla tuotteilla, joista Proactol on todettu tehokkaimmaksi.

Elimistö käyttää saamiaan kaloreita seuraaviin tarkoituksiin:

1. Perusaineenvaihdunta

Tällä tarkoitetaan sitä määrää kaloreita, jotka elimistösi kuluttaa kun vain pysyttelet hengissä tekemättä mitään, eli vaikkapa makaat koko päivän sängyssä. Perusaineenvaihdunta vastaa yleensä noin 60 prosenttia kaikista poltetuista kaloreista.

2. Aktiviteetit

Tällä tarkoitetaan sitä energiantarvetta joka tulee kaikesta liikkumisesta, oli kyse sitten käden käyttämisestä jääkaapin oven avaamiseen tai siivoamisesta. Aktiviteetteihin käytetty energia vastaa noin 30% päivittäisistä poltetuista kaloreista.

3. Ruoansulatukseen kuluva energia

Elimistö käyttää myös pienen osan syömisen kautta saaduista kaloreista ruoan sulattamiseen ja energiaksi käyttämiseen.
Näitä kaikkia kolmea tekijää voidaan kiihdyttää seuraavilla keinoilla:

1. Kasvata lisää lihaksia

Lihakset käyttävät reilusti kaloreita, joten helppo tapa lisätä omaa energiankulutustaan on lisätä lihasten määrää esimerkiksi kuntosaliharjoittelulla. Säännöllisen painoharjoittelun on tutkittu lisäävän aineenvaihduntaa noin 15%. Tämä johtuu siitä että lihakset ovat aktiivisia aineenvaihdunnallisesti myös silloin kun et käytä niitä.

Painojen nostelu kolme kertaa viikossa vaikkapa 20 minuutin ajan on riittävästi lihasten kehittämiseen. Suuremman kaloreidenpolton lisäksi sopivat lihakset myös saavat sinut näyttämään kauniimmilta, riippumatta siitä minkä verran painat.

Naisten ei missään tapauksessa kannata pelätä että lihaksia tulisi jotenkin yhtäkkiä liikaa ja alkaisi näyttää bodarilta, sen verran voin luvata. Etenkin naisilla suuret lihakset eivät tule kuin vuosien tiukalla äärimmäisellä treenaamisella, joten normaali kuntosaliharjoittelu on todella hyvä juttu jos haluat kiinteämmän ja ryhdikkäämmän vartalon.

2. Ole aktiivisempi

Vaikka keskivertoihminen kuluttaakin noin 30% kaloreistaan päivittäisten aktiviteettien kautta, monet vähiten aktiiviset ihmiset kuluttavat ainoastaan n. 15 prosenttia kaloreistaan aktiivisuuden kautta, joten aktiivisuuden lisääminen on useimmille ihmisille helpoin tapa lisätä kalorikulutustaan.
Aktiivisuuttasi voit lisätä pienillä teoilla päivittäin, kuten esimerkiksi kävelemällä aina rappuset hissin käyttämisen sijaan tai korvaamalla auton käytön kävelyllä tai pyöräilyllä.

3. Harrasta aerobista liikuntaa

Aerobinen kovatempoinen kuntoliikunta todistetusti auttaa polttamaan kaloreita useita tunteja harjoituksen jälkeenkin. Kokeile esimerkiksi sellaisia sykettä nostavia harjoituksia kuten nopeaa kävelylenkkiä, aerobic-tunteja, lenkkeilyä, pyöräilyä tai uintia. Muista harrastaa näitä 3-4 kertaa viikossa saadaksesi näkyviä tuloksia.

Kommentointi ei ole käytössä.