Saturday, October 23, 2021

Laihdutus ja motivaatio

Avain onnistuneeseen painonpudotukseen on se, että haluat sitä tarpeeksi. Jos motivaatio ei ole tarpeeksi suuri, niin on vaikeaa tehdä tarvittavia pidempiaikaisia muutoksia elämässä.

Jos haluat pudottaa painoa, niin ensimmäinen asia jota sinun tulisi kysyä itseltäsi on se, että kenen takia haluat laihtua. Jos vastauksesi on, että haluat pudottaa painoa itseäsi varten, on motivaation löytäminen jatkossa huomattavasti helpompaa.

Mikäli pitkäaikaisen motivaation löytäminen laihdutusta varten tuntuu hankalalta, niin kannattaa aloittaa tekemällä lista niistä tuntemuksista, joita sinulla olisi jos olisit niin hoikassa kunnossa kuin haluaisit. Mitä kaikkia hyviä puolia siitä seuraisi?

Lista voisi sisältää esimerkiksi seuraavia asioita:

- Pystyisit kävelemään pidempiä matkoja hengästymättä

- Näyttäisit paremmalta farkuissa

- Itseluottamuksesi olisi suurempi

- Olisit päivittäin energisempi

- Voisit ostaa tyylikkäitä vaatteita helpommin

Monet reilusti laihduttaneet ovat sanoneet saavansa elämästä paljon enemmän irti laihoina, esimerkiksi juuri edellä mainittujen asioiden, kuten energisyyden, itsevarmuuden, paremman mielialan ja paremman terveyden takia. On helpompi saada huomiota vastakkaiselta sukupuolelta ilman ylimääräisiä kiloja, ja jopa työpaikalla suoriutuminen voi parantua.

Kannattaa hankkia tukea

Kun ympäröi itsensä sellaisilla ihmisillä, jotka voivat kannustaa sinua tavoitteidesi saavuttamisessa ja ovat ehkäpä itsekin samassa tilanteessa, eli laihduttaminen mielessään, on huomattavasti helpompaa pysyä oikealla polulla. Jos jossain vaiheessa kohtaat ongelmia laihduttamisessa, voit saada tällöin tukea ja vinkkejä muilta vastaavassa tilanteessa olevilta. Netin kautta tämä onnistuu helposti erilaisten foorumeiden kautta, jossa ihmiset keskustelevat laihduttamisesta.

Myös perheesi ja kavereidesi tuki olisi enemmän kuin hyödyllistä. Onko sinulla esimerkiksi kaveria jonka kanssa voisit harrastaa liikuntaa, tai voisiko kumppanisi esimerkiksi liittyä kanssasi terveellisempiin ruokailutottumuksiin? Voisitko saada työkaverisi vaihtamaan kanssasi kahvitaukojen pullat, keksit ja suklaat hedelmiin?

Tulet huomaamaan ainakin sen, että kun paino alkaa vähitellen pudota, niin kohteliaisuuksien määrä on valtava, mikä edesauttaa taas vastaavasti painonpudotuksen jatkamisessa. Tärkeintä on vain saada oikeanlainen rutiini päälle. Kun motivaatiosi painonpudotukseen on kohdallaan ja ympäröit itsesi oikeanlaisella tukiverkostolla, tulet aivan varmasti saavuttamaan tavoitteesi. Toivotan sinulle tsemppiä tavoitteesi saavuttamisessa!

Tukiverkoston lisäksi myös oikeanlaiset turvalliset ja tehokkaat laihdutustuotteet voivat auttaa painonpudotuksessa valtavasti.

Kommentoi

Kerro mielipiteesi aiheesta...