Saturday, October 23, 2021

Lisäravinteet netistä


Lisäravinteet netistäLisäravinteet ovat nimensä mukaisesti tuotteita, jotka ovat tarkoitettu tukemaan ruokavaliotasi. Lisäravinteet edistävät terveyttäsi, yleisvirettäsi, jaksamistasi ja hyvinvointiasi.

Lisäravinteet ovat toimiva lisä ruokavalioon mutta niiden tarkoitus ei missään nimessä ole korvata monipuolista ruokavaliota. Noudattamalla terveellistä ja monipuolista ruokavaliota voit saada tarvittavan määrän erilaisia vitamiineja, proteiineja ja rasvahappoja.

Lisäravinteiden avulla voit kuitenkin varmistaa, että kehosi saa kaiken tarvittavan, jos jostain syytsä et sitä ruokavaliosta tai muualta saa.  Suomessa esimerkiksi D-vitamiinin saanti on suuren osan aikaa vuodesta haasteellista tai lähes mahdotonta,  jolloin D-vitamiini on otettava pillereinä purkista, jotta elimistö saisi sitä riittävän annostuksen.

Lisäravinteet saattavat olla urheilijalle, laihduttajalle, kehonrakentajalle ja myös raskaana olevalle naiselle välttämättömiä. Lisäravinteet tulevat kysymykseen myös silloin jos ruokavalioosi ei esimerkiksi kuulu liha, vihannekset, hedelmät tai marjat. Syynä tähän voi olla esimerkiksi allergiat, vegetarismi tai muuten vain omat ruokailutottumukset ja mieltymykset. Lisäravinteet tulee kuitenkin aina yhdistää terveelliseen ruokavalioon ja säännölliseen liikuntaan, jotta kehosi pysyisi terveenä ja mielesi virkeänä.

Lisäravinteet kätevästi netistä >>

Miksi lisäravinteet ovat tarpeellisia?

ANY CHARACTER HERE

Lisäravinteet auttavat täydentämään ruokavaliotasi ja varmistamaan, että ravitset kehoasi kaikella tarvittavalla. Lisäravinteet parantavat terveyttä, sillä lisäravinteilla voidaan ehkäistä sairauksia, nopeuttaa palautumista ja vähentää väsymystä tai stressiä. Jos ruokavaliosi ei takaa sinulle kaikkea mitä elimistösi tarvitsee, voit sen saada lisäravinteiden avulla.

Lisäravinteet ovat ahkerasti treenavalle henkilölle loistava lisä. Palautusjuomat ovat erinomainen apu rankan treenin jälkeen, sillä ne auttavat lihasten palautumisessa korjaamalla treenin auheuttamat pienet lihasrepeämät. Lisäravinteet, kuten kreatiini,  auttavat kasvattamaan lihasmassan määrää ja kehittävät voimaa. Lisäksi lisäravinteet auttavat muun muassa jaksamisessa, painonpudotuksessa ja rasvanpoltossa.

Lisäravinteet ovat hyvä vaihtoehto perinteiselle ruualle ja joskus ne ovat jopa helpompi ratkaisu kuin ruoka. Lisäravinteet voi nauttia pillereinä, jauheena, patukkana tai juomana. Lisäravinteet on helppo napata mukaan treeneihin, joten lisäravinteiden saanti ennen treeniä ja treenin jälkeen onnistuu vaivattomasti.

Aminohapot

Aminohapot ovat proteiinin rakenneaineksia. Proteiinit taas toimittavat ravinnosta elimistöön tarpeellisia aminohappoja.

Proteiinissa on eri ominaisuuksia omaavia aminohappoja 20, joista yhdeksän tulee saada ravinnon kautta ja loput rakentuu ihmisen elimistössä joko hiiltä ja typpeä sisältävistä yhdisteistä tai ravinnon kautta saatavista aminohapoista.

 LUE LISÄÄ >>

TILAA AMINOHAPOT >>

Omega-3-rasvahapot

Omega-3-rasvahapot ovat monityydyttymättömiä rasvahappoja, joita ihminen voi saada vain ravinnosta. Ihmisen elimistö ei siis itse pysty valmistamaan rasvahappoja, joten niiden ainoat lähteet ovat joko riittävä ravinto tai lisäravinteet. Välttämättömiä elimistölle ovat omega-3- ja omega-6-rasvahapot.

Omega-3-rasvahappoja ovat dokosaheksaeenihappo (DHA), eikosapentaeenihappo (EPA) ja alfalinoleenihappo (ALA). Näistä EPA ja DHA ovat elimistölle erittäin tärkeitä rasvahappoja. Näitä saadaan rasvaisesta kalasta, rasvaisesta kalasta valmistetusta kalanmaksaöljystä tai lisäravinteista.

 LUE LISÄÄ >>

TILAA OMEGA 3 >>

Vitamiinit

Vitamiinit ovat elimistölle välttämättömiä aineita, joita elimistö ei itse pysty tuottamaan lainkaan tai sitten pystyy tuottamaan, mutta liian pieniä määriä. Suomalaiset voivat saada vitamiinejä riittävästi ravinnosta ja vitamiinin puutostaudista ei tarvitse kärsiä. Ainoastaan D-vitamiinin saanti ei ole mahdollista kaikkina vuodenaikoina, sillä se muodostuu elimistössä auringonvalosta. Lisäravinteet ovatkin hyvä D-vitamiinin lähde pimeään aikaan Suomessa.

 LUE LISÄÄ >>

TILAA VITAMIINIT >>

Kreatiini

Kreatiini on ehdottomasti yksi parhaista lisäravinteista, sillä se on tehokas ja monipuolinen lisä kuntoilijalle. Kreatiinilla tarkoitetaan yleensä kreatiinimonohydraattia, joka on elimistön luonnollinen yhdiste. Kreatiini auttaa elimistöä varastoimaan energiaa lihassoluihin.

Ihminen saa kreatiinia ruoan kautta, lähinnä lihasta ja kalasta. Kreatiinia tuotetaan myös elimistössämme, lähinnä maksassa, munuaisissa ja haimassa joista se kulkeutuu verenkierron mukana lihaksiin.

 LUE LISÄÄ >>

TILAA KREATIINI >>