Saturday, October 23, 2021

Nopea painonpudotus

Nopea painonpudotus on useimmiten ensimmäinen ja ainoa tavoite, kun niistä ylimäärisistä kiloista halutaan päästä eroon. Useimmiten juuri tämän takia ihmiset kokeilevat niin innokkaasti ihmedieettejä, jotka lupaavat hurjan nopeaa ja helppoa painonpudotusta. Viisi kiloa viikossa on yleinen lupaus näissä dieeteissä, mutta lopullinen totuus ei aina olekaan niin houkutteleva.

On tietysti mahdollista pudottaa painoa näin nopeastikin, mutta ongelmana on se, mistä hävinnyt paino oikeasti koostuu.

Nopea painonpudotus ja rasvanpoltto

Nopeiden ihmedieettien teho perustuu pääosin siihen, että elimistöstä poistuu runsaasti nesteitä, mutta rasvanpoltto saattaa olla melko vähäistäkin. Vesi painaa yhden kilogramman per litra, joten neljän litran nesteiden katoaminen elimistöstä vastaa neljän kilon painonpudotusta vaa’alla. Kyse ei kuitenkaan tällöin ole laihtumisesta, vaan elimistön tilapäisestä kuivumisesta.

Rasvanpoltto onnistuu järkevällä tahdilla noin yhden kilogramman tahtiin viikossa, ja tavoitteesi laihduttajana on tietysti polttaa rasvaa, ei poistaa nesteitä kehosta. Elimistön kuivattaminen voi olla jopa hengenvaarallista, koska ihminen voi menehtyä nopeastikin nestehukkaan, ja varsinkin urheilu yhdistettynä elimistön kuivumiseen voi aiheuttaa sydänkohtauksen.

Muista myös, että nesteen poistumiseen perustuvat ”laihdutetut” kilot ovat kaikkea muuta kuin pysyviä – ne ovat juuri niitä jotka tulevat nopeiten takaisin pikadieetin jälkeen.

Nopea painonpudotus vähähiilihydraattisilla dieeteillä

Myös vähähiilihydraattiset dieetit, kuten esimerkiksi South Beach dieetti ja Atkinsin dieetti poistavat alkuvaiheessa elimistöstä nesteitä, koska ne kuluttavat elimistön glykogeenivarastoja, jonka jälkeen elimistö polttaa tehokkaammin rasvavarastoja. Glykogeenihan sitoo itseensä huomattavasti nesteitä, joten glykogeenivarastojen tyhjeneminen poistaa myös koko kropasta nesteitä.

Tämän takia ei kannata hämääntyä vähähiilihydraattisten dieetien alkuvaiheen nopeasta painonpudotuksesta, vaan todellinen rasvanpoltto ja sen vaikutukset painoon näkyvät vasta tämän alkuvaiheen jälkeen.

Laihdutustuotteet

Turvallisin tapa laihduttaa nopeasti on käyttää esimerkiksi Nutrilettia, jonka avulla voit varmistaa saavasi kaikki tarpeelliset lisäravinteet ja vitamiinit laihdutuksen aikana, tai Proactolia, jonka avulla kaloreiden vähentäminen tapahtuu ilman että tarvitsisi nähdä nälkää tai syödä erityisen tarkasti jonkin dieetin mukaan. Laihdutustuotteiden käyttö on siis perusteltua ja turvallisempi vaihtoehto kuin ihmedieetit, kun tavoitteena on pudottaa painoa nopeasti lyhyessä ajassa.

Kommentoi

Kerro mielipiteesi aiheesta...