Saturday, October 23, 2021

Omega 3 rasvahapot


TILAA OMEGA 3 NETISTÄ >>

Omega-3-rasvahapot ovat monityydyttymättömiä rasvahappoja, joita ihminen voi saada vain ravinnosta. Ihmisen elimistö ei siis itse pysty valmistamaan rasvahappoja, joten niiden ainoat lähteet ovat joko riittävä ravinto tai lisäravinteet. Välttämättömiä elimistölle ovat omega-3- ja omega-6-rasvahapot.

Omega-3-rasvahappoja ovat dokosaheksaeenihappo (DHA), eikosapentaeenihappo (EPA) ja alfalinoleenihappo (ALA). Näistä EPA ja DHA ovat elimistölle erittäin tärkeitä rasvahappoja. Näitä saadaan rasvaisesta kalasta, rasvaisesta kalasta valmistetusta kalanmaksaöljystä tai lisäravinteista.

ALA omega-3-rasvahappoja saa kasviöljyistä ja kasviöljystä valmistetuista kasvirasvalevitteistä.

Omega-rasvahapot auttavat polttamaan rasvaa, lisäämään lihasmassaa ja parantavat kehon koostumusta. Omega-rasvahapot osallistuvat hermoston kehitykseen ja toimintaan, näön tarkkuuden ylläpitämiseen, veren kolesterolipitoisuuden ja verenpaineen alentamiseen sekä tulehdusreaktioiden ehkäisyyn ja hillintään. Omega-rasvahappojen on tutkittu vähentävän masennusta, ahdistuneisuutta ja uniongelmia sekä parantavan keskittymiskykyä. Omega-rasvahapot ovat hyväksi myös iholle, hiuksille, nivelille ja silmille.

Omega-3-rasvahappo lisäravinteet auttavat laihduttamisessa, kiinteytyksessä ja rasvanpoltossa. Ne parantavat hyvinvointia ja takaavat tärkeiden DHA- ja EPA- rasvahappojen saannin, jos oma ruokavaliosi ei sitä takaa.

TILAA OMEGA 3 NETISTÄ >>