Saturday, October 23, 2021

Onko piikkimatto huijausta?


Piikkimatot ovat nykyisin erittäin suosittu tapa kotona rentoutumiseen. Akupunktio on ikivanha keino, jota piikkimaton avulla voidaan hyödyntää siten, että piikkimaton sadat piikit painavat selän akupisteitä kun makaat matolla.

Piikkimatto auttaa elimistöä parantamaan verenkiertoa ja hapensaantia ja sitä kautta nopeuttamaan elimistön palautumista erilaisista rasituksista. Selän kipuihin piikkimatto on erittäin hyvä keino, ja sanotaankin että piikkimaton avulla voi virkistää mielen, vartalon ja koko sielun kivuttomaan ja stressittömään tilaan.

Piikkimattojen etuja on todella paljon, joista voidaan mainita esimerkiksi parempi unenlaatu, päänsäryn ja migreenin lievittäminen, sekä selkäkipujen ja niskakipujen hoito. Piikkimatto ei siis todellakaan ole huijausta, vaan erittäin toimiva keino hoitaa itseään edullisesti kotona.

Tällainen kotihoito on erittäin edullista verrattuna esimerkiksi akupunktiohoidossa käymiseen, jossa yksi kerta voi maksaa tuplasti sen mitä normaalihintainen laadukas piikkimatto netistä tilattuna, jota voi käyttää useiden vuosien ajan vaikka joka päivä.

Akupunktiomatot ovat myös kevyitä ja ne voi rullata kätevästi rullalle, jolloin ne menevät pieneen tilaan ja voit esimerkiksi ottaa maton mukaasi matkustaessasi ulkomailla.

Piikkimaton piikit stimuloivat elimistöä siten, että mielihyvähormoneja vapautuu matolla maatessasi, joilla on rauhoittava vaikutus mieleen ja vartaloon. Näin vapautat helposti positiivisia energioita sisälläsi ja pääset samantien eroon inhottavista selkäkivuista endorfiinien avulla.

Piikkimaton hyötyjä

- Kivunlievitys ja selän akupunktiopisteiden stimulointi
- Somaattiseen ja sympaattiseen hermostoon positiivinen vaikutus
- Selän nikamien stimulointi
- Aineenvaihdunnan kiihdyttäminen
- Kuona-ainekertymien poisto lihaskudoksista
- Jännittyneiden lihasten rentouttaminen
- Mielihyvähormonien erittyminen ja mielen rentoutus
- Unen saamisen helpottuminen
- Fyysisestä ja psyykkisestä stressistä palautumisen nopeuttaminen

Matolla tulee maata päivittäin tarpeen mukaan esimerkiksi 20-40 minuuttia, ja hoito on tehokasta silloin kun liikutaan mielihyvän ja kivun rajamailla matolla maatessa. Jos tuntuu siltä että maton piikit painavat liian lujaa, voit asettaa esimerkiksi pyyhkeen maton ja selkäsi väliin, jolloin piikit tuntuvat selässä vähemmän.

Parhaat piikkimatot

Markkinoilla on paljon erilaisia piikkimattoja, joten valinta voi olla joskus hankalaa. Perinteisistä piikkimatoista hinta-laatu –suhteeltaan paras on Ruotsissa valmistettu piikkimatto nimeltään SOFT, johon voit tutustua tämän linkin kautta paremmin.

Jos haluat panostaa hieman enemmän, voit ostaa myös kokonaan luonnonmateriaaleista valmistetun ekologisemman ja laadukkaamman piikkimaton jonka mukana tulee myös kätevä käsikirja ja erilaisia rentoutusohjelmia piikkimaton käyttämiseen. Tästä linkistä voit tutustua Pranamat ECO Mini piikkimattoon.