Saturday, October 23, 2021

Tietoa supersuositusta lajista nimeltä Zumba

Jos et ole sitä ennen tiennyt, niin liikunta voi olla oikeasti terveellistä, palkitsevaa ja tehokasta. Jos kuulut niihin tyyppeihin, jotka eivät normaalista liikunnasta ole koskaan pitäneet ja liikkeelle lähteminen tuntuu aina yhtä rasittavalta, voi olla että Zumba on juuri sinua varten.

Zumba koostuu hypnoottisista latinorytmeistä ja helposti opittavista liikkeistä, jotka yhdessä muodostavat tämän ainutlaatuisen fitness-ohjelman johon käsittämättömän monet ovat jääneet koukkuun. Zumban tavoitteenahan on ollut alunperin vain se, että treenaajat nauttisivat liikunnasta, haluaisivat tehdä sitä säännöllisesti, ja saisivat tuloksia.

Tehokkuudeltaan tämä laji todellakin on verrattavissa mihin tahansa liikuntamuotoon ja sitä harrastamalla voi oikeasti hauskaa pitämällä polttaa kerralla todella paljon kaloreita, saada uutta energiaa ja vielä nauttia sen latinotyylisistä rytmeistä ja liikkeistä.

Zumbassa yhdistyvät usein hitaat ja nopeat rytmit sekä vastusharjoittelu. Tämäntyylinen harjoittelu on juuri parasta muokkaamaan vartaloa kiinteämpään suuntaan ja polttamaan rasvaa.

Viime vuosina Zumbasta on muodostunut melkein vallankumoukseen verrattavissa oleva ilmiö, joka on levinnyt maailmalla kuin metsäpalo Australiassa ja sen voidaankin nyt ajatella olevan eräs vaikuttavimmista ilmiöistä koko fitness-alan historiassa.

Nykyisin Zumbaa opetetaan reilusti yli sadassa maassa ja melkein sadassa tuhannessa paikassa, ja useat miljoonat ihmiset ovat ostaneet Zumba-DVD:itä, puhumattakaan niistä miljoonista henkilöistä jotka osallistuvat Zumba-tunneille viikoittain.

Zumban historiaa

Zumba sai alkunsa 90-luvun puolivälissä Kolumbiassa kuuluisan fitness-ohjaaja ”Beto” Perezin ansiosta. Tarina kertoo, että hän oli eräänä päivänä ohjaamalleen aerobic-tunnilleen mennessään unohtanut tunnin musiikit kotiinsa, ja päätyi hetken mietittyään nappaamaan repustaan kasetin joka siellä sattui olemaan. Kasetilla oli hänen lempimusiikkiaan, joka oli perinteistä latinosalsaa ja merengueta.

Aerobic-tunnin improvisoiminen sellaisen musiikin päälle jota tunneilla ei ole koskaan ennen käytetty ei ollut helppoa, mutta Beto onnistui siinä kuitenkin todella hyvin, ja aerobic-tunnille osallistuneiden positiivisen palautteen jälkeen uusi fitness-konsepti oli syntynyt. Zumba-tunneista muodostui nopeasti tuon fitness-keskuksen suosituin tunti.

Nykyisin Zumban suosio on yhä valtavassa kasvussa ja monet harrastajat päättävätkin lisätä tietämystään ja ryhtyvät Zumba-ohjaajiksi käymällä erityisen kurssin Zumba Instructor Networkin (ZIN) kautta.

Helpoin tapa aloittaa Zumba-harrastus on mennä lähelläsi järjestettäville Zumba-tunneille tai tilata kätevästi Zumba-DVD:t kotiin, jolloin voit aloittaa harrastuksen helposti rauhassa omassa kodissasi.

Liikunnan lisäksi myös ruokavalion tulee olla kunnossa ja nopean laihtumisen käynnistämisessä erilaisten laihdutustuotteet ovat todella suuri apu, jos laihtuminen ei ole sinulle yleensä helppoa. Markkinoiden suosituin ja toimivin laihdutustuote on nimeltään Proactol, josta voit lukea lisää täällä.

Kommentoi

Kerro mielipiteesi aiheesta...