Saturday, October 23, 2021

Vinkkejä nopeaan painonpudotukseen

On olemassa paljon hyviä vinkkejä nopeaan laihtumiseen. Tärkeintä on pitää huoli siitä, että kaikki keinot joita käytät laihtumisessa ovat turvallisia, sekä siitä, että teet kaiken oikein ja vältät kilojen palaamisen takaisin laihdutuksen lopettamisen jälkeen.

Tässä artikkelissa on useita hyviä vinkkejä turvalliseen ja tehokkaaseen laihduttamiseen, joten lue se ajatuksen kanssa läpi. Nopeassa painonpudotuksessa on tärkeintä tarkkailla omia syömistottumuksia ja aktiivisuuttaan. Mieti mitkä asiat ovat tällä hetkellä omissa elintavoissasi hieman retuperällä ja muuta niitä parempaan suuntaan, niin laihdutus on helpompaa.

Vinkki 1: Vähennä syömiesi kalorien määrää

Yksi gramma rasvaa sisältää tuplasti sen verran kaloreita kuin gramma proteiineja tai hiilihydraatteja. Perinteisesti on ajateltu, että kannattaisi sen takia vältellä rasvoja viimeiseen asti ja syödä mielummin runsaasti hiilihydraatteja. Nykyisin tätä ajatusta ei kannata enää kovinkaan moni, vaan huomattavasti tehokkaampaa on keskittyä syömään kohtuudella kaikkia terveellisiä vähän käsiteltyjä ruokia ja myös hyviä rasvoja sisältäviä ruokia, kuten esimerkiksi pähkinöitä tai rasvaista kalaa, ja sen sijaan vältellä sokeria ja teollisesti tuotettuja ruokia. Näin kalorien määrä vähenee automaattisesti ilman suurta nälän tunnetta. Eri ruoka-aineiden ravintosisältöjä voi tarkistaa Finelistä.

Vinkki 2: Tarkkaile annoksiesi kokoja

Annoskoot ovat monissa tilanteissa nousseet vuosien saatossa, kuten olet varmasti huomannut esimerkiksi pikaruokaloissa. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että saamiemme kalorien määrä on lisääntynyt ja elimistömme on tottunut suurempien annoksien syömiseen ilman että tuntisimme oloamme liian pahaksi. Vähennä annoksistasi perunoiden, pastan, riisin, rasvaisten ruokien ja makean määrää, ja ota niiden tilalle hedelmiä ja vihanneksia enemmän.

Vinkki 3: Tarkkaile mitä juot

Sokeri- ja alkoholipitoiset juomat ovat kaikkein pahimpia laihduttajan painajaisia, joten pyri välttämään niitä viimeiseen asti. Juo sen sijaan runsaasti vettä ja kohtuudella esimerkiksi kahvia. Keinotekoisia makeutusaineita, mehuja ja maitoakin kannattaa välttää. Makeutusaineet ovat niin luonnottomia, että on vaikeaa kuvitella niiden olevan ihmiselle sopivaa ravintoa, ja mehut sekä maito taas ovat nopeasti vyötärölle valahtavia nopeita hiilihydraatteja täynnä.

Vinkki 4: Huolehdi tasapainoisesta ruokavaliosta

Muista tasapainoisen ruokavalion periaatteet, mikä käytännössä tarkoittaa useimmiten vihannesten ja hedelmien runsasta lisäämistä päivittäisiin ruokailuihin. Useimmat myös saavat liian vähän käsittelemättömiä luonnonmukaisia ruokia, kuten vähärasvaista luomulihaa.

Vinkki 5: Ole aktiivisempi

Jos haluat olla aktiivisempi päivittäisessä elämässä, ei se tarkoita välttämättä kuntosalilla hikoilua, vaan voit keskittyä vaikkapa seuraaviin vinkkeihin:

- Valitse sellaisia liikuntamuotoja joista pidät eniten ja pyri käyttämään niiden parissa enemmän aikaa joka viikko.
- Lisää päivittäistä aktiivisuuttasi pienten tekojen kautta.
- Osta askelmittari ja laske päivittäiset askeleesi.

Eräs toinen hyvä tapa lisätä aktiivisuutta on vähentää istumiseen käytettyä aikaa. Useat ihmiset ovat töissä koko päivän tietokoneen ääressä ja illat sohvalla katsomassa televisiota, joten näiden kahden korvaaminen säännöllisillä tauoilla ja reippaalla kävelyllä voi lisätä aktiivisuutta huomattavasti.

Vinkki 6: Välttele nopeita dieettejä ja jojo-laihduttamista

Useat dieetit jotka lupaavat todella nopeaa laihtumista eivät toimi, koska niitä on vaikeaa noudattaa pitkällä tähtäimellä. Paras dieetti on sellainen, jota voit noudattaa tästä ikuisuuteen, pysyen hoikassa kunnossa ja silti energisenä.

Vinkki 7: Syö säännöllisesti

Jos päivittäinen kalorintarpeesi on esimerkiksi 2000 kilokaloria, voi sen saada syömällä yhden kerran päivässä (hankalaa), kolme kertaa päivässä, tai vaikka kymmenen kertaa päivässä, kun annoskoot ovat erikokoisia.

Paras tapa laihduttamisen kannalta on syödä pienempiä annoksia useammin, koska se auttaa pitämään insuliinitasot tasaisempina, mikä taas vähentää näläntunnetta ja helpottaa rasvanpolttoa.

Kommentointi ei ole käytössä.